luni, 17 iunie 2013

CURA DE SLABIRE CU CEREALE

DIETA IN CURA DE SLABIRE CU CEREALE


Va propun azi o dieta bazata pe consumul de creale. Cu ajutorul ei, puteti slabi frumos si mai ales sanatos. Pe langa slabire, dieta cu cereale, poate sa va induca un nou stil de viata, mai sanatos. Daca va hotarati sa slabiti si sa urmati aceasta cura de slabire cu cereale, puteti s-o faceti cel mult o luna de zile. Dupa aceasta perioada, va trebui sa stopati dieta, cel putin o luna, dupa care puteti incepe un nou interval de dieta, de o luna. Nu este o dieta cu rezultate imediate. Cu aceasta dieta, nu veti slabi spectaculos, insa, diete pe baza de cereale va garanteaza o schimbare a metabolismului, daca veti fi destul de hotarati s-o duceti la bun sfarsit.

Structura dietei cu cereale:

a. Continutul de baza al dietei pe baza de cereale:

- tarate de ovaz;
- naut;
- linte;
- fulgi de porumb, fara adaos de zahar;
- fulgi de grau, fara adaos de zahar;
- fulgi de ovaz;

b. Lactate: lapte dulce (doar de 0,1% grasime), iaurt-sana-kefir-lapte batut (sub 2,5% grasime);

c. Mancaruri adiacente in dieta cu cereale:

- carne fripta sau fiarta de pui, curcan, vita;
- salata verde, ridichi, castraveti, varza, marar, patrunjel, sare, zeama de lamaie (nu multa), 2 lingurite de ulei pe zi:
- branzeturi slabe, sub 5% grasime;

d. Fructe crude si proaspete cu exceptia: banane, struguri, pepene galben, pepene rosu, struguri, papaya.

Dieta cu cereale presupune ca in prima parte a zilei puteti consuma oricare din tipurile de cereale mentionate in grupa a de alimente, in combinatie cu lactatele din grupa b. Puteti sa mancati fulgi cu lapte ori iaurt, sau sa va faceti un humus (consumand cele 2 lingurite de ulei de la salata, va limitati doar la 2 lingurite de ulei pe zi).

Condimentele sunt permise, atata timp cat sunt in stare uscata.

Dupa o pauza de cel putin 3 ore, treceti la consumul grupei c de alimente (carne cu salata sau branzeturi cu salata).

Cel putin doua zile pe saptamana (la alegere), in loc de grupa c de alimente, alegeti grupa d (fructele proaspete).  Este permis sa consumati orice tip de fructe, cu exceptia celor interzise si cu exceptia sucurilor de fructe. 

In timpul dietei cu cereale, e nevoie sa consumati 2 litri de apa plata zilnic. Puteti sa consumati cafea dimineata, si ceaiuri, dar nu ceaiuri de fructe.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.