DIETA DE SEZON

DIETA RAPIDA


Cu aceasta dieta poti slabi pana la 3 kilograme in sase zile.

Profita de anotim si slabeste frumos cu o dieta de sezon.

Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara si incercam sa aratam cat mai bine si mai ales, sa ne rezolvam problema kilogramelor in plus, m-am gandit sa va propun azi o dieta de sezon, adaptata nevoilor organismului.

Stiu ca nu mai este foarte mult timp pana la vara, insa, nu trebuie sa intrati in painica, va propun un regim de slabire simplu, echilibrat si detoxifiant care va va ajuta sa mergeti la plaja fara vreo jena. Daca stai bine cu vointa, poti slabi cat trebuie cu aceasta dieta, intr-un timp bun. Totul este sa urmati cu rigoare dieta si poti slabi trei kilograme in doar sase zile.

Dieta de vara – Faza intai – Primele trei zile

Regula generala: fara painea si paste fainoase. Glucidele trebuie asimilate in cantitati mici, din legume, fructe si lactate (iaurturi doar, renuntati la laptele dulce).

De asemenea nu te cantari prea des pe timpul dietei.

Structura dietei - faza 1

Micul dejun
Imediat ce te trezesti bea un pahar cu apa sau limonada. La micul dejun consuma un iaurt degresat sau 100 grame de branza proaspata (<6% grasime) si 1-2 felii de paine integrala cu gem facut in casa.

Pranz
La pranz este recomandat sa mananci o bucata de piept de pui facut la tigaie de teflon, fara ulei, sau un file de peste, preparat in acelasi mod, sau la cuptor. Pentru garnitura alege 150 grame de legume proaspete, excluzand insa cartofii. Legumele le poti condimenta cu busuioc, usturoi sau ceapa, dar fara sa adaugati sare sau ulei. Pe langa acestea, poti consuma si un fruct proaspat sau un pahar de suc de fructe facut acasa cu storcatorul.

Gustare
Daca stomacul te impunge, dupa-amiaza nu te abtine de la o gustare usoara. Fie bei un ceai verde, mananci un fruct (exclus bananele), fie te delectezi cu o bucatica de ciocolata amaruie sau cu un iaurt degresat.

Cina
La masa de seara, trebuie sa mananci ceva usor: 150 grame de legume condimentate cu otet balsamic si 150 grame de peste. Ai voie si la o bucata de branza proaspata degresata. Dupa masa, pentru a favoriza digestia si pentru a te relaxa, da-ti un ceai de tei, de marar sau de musetel.

Dieta de vara – Faza a doua – Ultimele trei zile

Regula generala: si in aceasta faza, dieta ramane hipocalorica, fara grasimi si zaharuri, dar se reintroduc painea integrala si fainoasele. Daca slabirea produsa in prima faza ti-a provocat complicatii din punct de vedere al sanatatii, este bine sa reincepi sa consumi alimente cu continut ridicat de proteine.

Structura dieta - faza 2

Micul dejun
Bea un ceai verde fara zahar sau un iaurt degresat si mananca o felie de paine integrala cu o lingura de marmelada de casa. Pe langa acestea, poti consuma si un fruct proaspat sau un suc de fructe proaspat stoarse.

Pranz
De data aceasta, ai voie sa consumi 200 grame de legume proaspete condimentate cu otet balsamic. Carnea pe care ai voie sa o consumi, ramane cea alba: piept de pui sau peste. In plus, ai voie sa mananci orez, cartofi, soia sau fasole, 40 grame de branza si o felie de paine integrala.

Gustare
Gustarea de dupa-amiaza poate fi sub forma de ceai verde, un fruct la alegere, 50 grame de iaurt sau o bucata de ciocolata neagra.

Cina
Poti consuma 150 grame de peste sau carne alba la alegere, cu o garnitura de 150 grame de legume proaspete, fara sare sau ulei. Pe langa aceste alimente, poti adauga 40 grame de branza la alegere si o felie de paine integrala.

Dupa masa te poti delecta cu un pahar de vin rosu de calitate. Inainte de a merge la culcare, pregateste-ti o salata din fructe proaspete, excluzand insa bananele. Daca simti nevoia, mai poti bea si un ceai relaxant.

Dieta prezentata asigura aproximativ 1500 calorii pe zi si este astfel alcatuita incat sa permita realizarea unei activitati fizice si intelectuale normale.


Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE