DIETA 'CASEI'

SLABESTE SANATOS CU DIETA PROPUSA DE NOI


Cei care au probleme de greutate sunt, in general, 'experti' in ale dietelor. Majoritatea iti vor spune ca au testat tot felul de diete, care mai de care mai interesante, mai originale sau mai ciudate.

Nu exista dieta perfecta, si mai ales, nu exista o dieta aplicabila cu succes mai multor persoane. Cand ma gandesc la succesul unei diete, nu ma gandesc doar la a slabi mult intr-un interval scurt, deci o dieta rapida. Nu! Cand vorbesc de succesul unei diete ma refer la capacitatea respectivei diete de a-ti rezolva problemele de greutate, dar si de a-ti mentine aceasta greutate dupa perioada alocata dietei.

O dieta de succes inseamna sa slabesti sanatos, dar sa-ti adaptezi organismul la rezultatele obtinute prin respectiva dieta.

Ce rost are sa te chinui luni de zile cu o dieta drastica, sau sa te infometezi efectiv, pentru ca la 1-2 luni dupa ce ai oprit dieta, sa pui la loc kilogramele pierdute.

Nu vad rostul unei diete functionale doar in perioada regimului propriu-zis. Din acest motiv am incercat sa caut raspunsul la o intrebare care da tuturor batai de cap. Cum sa slabesc sanatos si, mai ales, cum sa ma mentin dupa o dieta?

Rqaspunsul nu este simplu, insa, din el s-a nascut o dieta ce poate fi adaptata fiecarui individ in parte, in sensul inclinarii balantei in lupta cu kilogramele.

Este clar ca in majoritatea cazurilor, obezitatea sub orice forma ar fi aceasta, se datoreaza unor probleme de functionare a metabolismului propriu fiecarui individ in parte. De exemplu, daca ai probleme dentare, care persista, este putin probabil sa nu fi obez.

Orice dieta ai urma, faptul ca nu rezolvam cauza principala a starii de obezitate, nu va avea succes.

Desi nu acceptam, kilogramele in plus sunt datorate de cele mai multe ori unei probleme de sanatate. Dietele, in cazul asta, pot doar sa dauneze, nicidecum sa ne rezolve problema. De aceea, ar fi bine ca inainte de a incepe o dieta, de orice fel ar fi aceea, sa faceti o vizita la medic, sa va faceti niste analize generale. Nu sariti peste stomatocolog! Dupa cum am spus, problmele dentare, sunt printre principalele cauze ale obezitatii.

Acum, daca ati trecut de aceste sfaturi si v-ati evaluat sanatatea, acceptand ca o dieta poate fi functionala si dupa terminarea ei, trebuie sa trecem la urmatorul pas. Mentalul.

Mentalul unui om care termina o dieta este foarte bun, dev ine mai increzator si mai plin de viata, nemaivorbind ca poate folosi haine nepurtate din liceu, fapt ce-i sporeste orgoliul si increderea de sine. De cele mai multe ori, aceasta euforie  postdieta nu este tocmai binefacatoare. Este bine sa constientizati rezultatele dietei simai ales faptul ca trebuie sa faceti tot posibilul sa nu mai ajungeti iar la inceputul dietei si la hainele pe care le-ati facut deja cadou.

E simplu de zis si greu de facut.

Totusi, eu cred ca o mai mare constientizare a perioadei de dupa dieta, combinata cu un bun echilibru psihologic, poate duce la schimbarea metabolismului in urma unei diete.

Daca sunteti intr-o perioada dificila a vietii, va sfatuiesc sa nu va apucati de diete. Este riscant pentru sanatatea dumneavoastra.

Acum ca am lamurit niste aspecte de atitudine pre si postdieta, putem trece la dieta propriu-zisa.

Dieta "casei"

Saptamana 1 din dieta "casei"

primele 3 zile din dieta

- mic dejun: un ou (nu prajit), 100 grame branza de vaci (slaba, cu un continut de grasime masi mic de 6%), un iaurt mic, o salata mica de legume (fara rosii)
- dupa 4-5 ore de la micul dejun puteti consuma nelimitat carne slaba (pui, vita, curcan), fiarta sau la gratar cu salata de legume crude (fara rosii).

ultimele 4 zile din dieta

- micul dejun, la fel ca-n primele 3 zile
- pranzul este la fel, doar ca se inlocuieste carnea cu pestele (se poate consuma si peste mai grasut, este foarte bun pentru continutul de Omega 3)

In fiecare zi din dieta consumati 2 lingurite de ulei si 2 litri de lichide (apa, cola light, pepsi light, fara alte sucuri, excluse sucurile din fructe de orice fel si de asemenea sunt excluse ceaiurile din fructe). Puteti consuma ceai din flori: de tei, de sunatoare, de soc.

Dupa ora 18 nu mai mancati nimic. Puteti consuma lichide.

Saptamana 2 din dieta "casei"

Consumati numai lactate (iaurt, chefir, sana) si branzeturi de vaci. Pe langa acestea aveti voie nelimitat legume crude. Programul tot pana la ora 18 a fiecarei zi din dieta.

De-a lungul intregi diete, lactatele vor avea un continut de grasime mai mic de 2,5 %, iar branzeturile vor fi sub 6%. NU consumati lapte dulce deloc in dieta.

Nu uitati de cele 2 lingurite de ulei si de cei 2 litri de lichid.

Saptamana 3 din dieta "casei"

Se va aplica doar de catre cei ce au multe kilograme de dat jos. Pentru cfeilalti care tin aceasta dieta, pot sari peste aceasta saptamana din dieta.

Meniul celei de-a 3-a saptameni din dieta se bazeaza pe supa de varza.

Pe langa supa de varza, adaugati in fiecare zi cate ceva, in ordinea pe care o doriti (ca sugestie, e bine sa lasati pentru weekend carnea si pestele).

Deci, pe langa supa de varza vom consuma, intr-o zi cartofi, in alta zi orez salbatic fiert (poate contine condimente), in alta zi un singur tip de fructe, in alta zi peste, in alta zi carne, intr-o zi lactate, una din zile (de preferat prima din saptamana) se consuma doar supa de varza.

Nu uitati de cele 2 lingurite de ulei si de cei 2 litri de lichid.

Saptamana 4 din dieta "casei"

Se repeta prima saptamana

Saptamana 5 din dieta "casei"

- o  zi fructe (un singur tip de fructe, la alegere)
- o zi legume crude (fara rosii)
- o zi lactate si branzeturi (fara lapte dulce)
-o zi orez salbatic fiert (cu condimente, se poate folosi curry, piper).
- o zi peste
- o zi carne
- o zi legume gatite (fierte sau fripte)

Saptamana 6 din dieta "casei"


In aceasta saptamana din dieta se consuma fulgi de ovaz sau porumb, cu conditia sa nu aiba continut de zahar (scrie pe ambalaj), nelimitat, cu lactate, de asemenea nelimitate (iaurt, sana, chefir, pana in 2,5% grasime).

Saptamana 7 din dieta "casei"

Se repeta prima saptamana

Din acest punct, dieta se poate relua, incepand cu saptamana a 2-a. Asta in caz ca doriti continuarea dietei pentru a mai da jos din kilograme. Evident ca veti continua dieta doar daca va simtiti in stare fizic si psihic.

Dupa aceasta dieta trebuie sa va gasiti un echilibru alimentar. Daca veti continua sa dati jos mai multe kilograme intr-un timp scurt, aveti grija sa nu treceti direct la paine cu unt dupa incheierea dietei.



Reguli dupa dieta

- renuntati la painea alba definitiv, consumati paine inegrala in cantitati reduse, 1-2 felii pe zi;
- renuntati la laptele dulce;
- faceti-va un obicei din a consuma multe lichide. Nu consumati sucuri de fructe sau ceaiuri din fructe (glucide) in combinatie cu carnea (proteine)
- nu mai combinati carnea sau orice forma de proteine cu glucidele (fructele, dulciurile), nu uitati ca rosia este fruct;
- consumati cat mai mult peste. este bogat in Omega 3 si trebuie sa echilibrati consumul de Omega 6;
- renuntati definitiv la prajelile de orice fel (intr-o tocana puteti fierbe ceapa, nu trebuie neaparat s-o prajiti);
- incercati sa pastrati obiceiul din dieta, cu cele 2 lingurite de ulei pe zi, ajuta tranzitul intestinal.

Fructele permise in dieta: mere, pere, cirese, vinsine, piersici, caise, portocale, grapefruit, zmeura, afine.

Fructele interzise in dieta: struguri, pepene, banane, ananas, fructele uscate de orice fel

Legumele interzise: fasole uscata, linte, naut, masline, mazare, morov fiert.

Nu consumati mustar, maioneze sau sosuri cu chimicale.

In timpul dietei, aveti grija, daca consumati bomboane fara zahar (pe baza de indulcitori), ca acestea sa nu fie pe baza de fructe.

Probabil mai sunt si alte amanunte care-mi scapa. Va astept cu intrebari sau clarificari de orice fel.

De asemenea, va asteptam sa impartasiti cu noi experientele dietelor sau a altor sfaturi legate de subiectele expuse pe site.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE